Menú Cerrar

Catàleg de llibres

Fuego queer

Sinopsi: En 1971 moria assassinat a les mans dels seus carcellers George Jackson, pres afí al Partit Pantera Negra. El seu esperit va ser recollit anys més tard per un grup heterogeni de militants de la ciutat de Seattle (Washington). La Brigada George Jackson va aglutinar a anarquistes, comunistes, mariques, bolleres, heterosexuals, gent negra, blanca i d’ascendència nativa. El seu origen de classe molt baixa, amb habituals entrades i eixides dels presidis i una quotidiana repressió policial i social, era un dels seus punts d’unió. El seu compromís per atacar les institucions de l’estat i destruir tot allò que els oprimia en moltes de les seues múltiples formes, va ser el que els va fer constituir-se com un dels grups armats dels EUA de la convulsa dècada dels 70.

La present edició trenca amb anys de desconeixement sobre la història de la Brigada, relegada davant el protagonisme que altres bandes armades com la Weather Underground o l’Exèrcit Simbiòtic d’Alliberament van tindre en aqueixa època. La mescla de les seues opressions amb plantejaments anticapitalistes i, una vegada a la presó, englobant-los dins de la lluita contra la presó, els converteix en un dels col·lectius més genuïns i trencadors de les últimes dècades d’història de lluita contra el sistema.

Hui dia la majoria dels seus integrants continuen vius i participen en col·lectius anticapitalistes i anticarceraris, procurant mantindre viva la memòria de la Brigada i la lluita que van portar mitjançant xarrades, entrevistes i escrits, alguns dels quals venen inclosos en aquest llibre. Estem davant una útil eina d’interseccionalització de lluites en una època en què, quaranta anys després, continuem suportant un sistema racista, masclista, sexista, heterocentrat, classista i autoritari, per al combat del qual la intersecció entre opressions continua sent de vital importància.

“Et diré el que érem: érem uns marietes macarres”. Ed Mead

Autora: BROWN, Rita

Idioma: Castellà

Pàgines: 160

Favorito
Publicado en Assaig

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *